BIM clash detection

Clash Detections zijn een van de grootste voordelen van BIM-modellen. Omdat het hele ontwerp in 3D opgebouwd is, is elk detail te controleren op fouten. Dit in tegenstelling tot klassieke 2D-doorsnedes. Clash of Collision Detections zijn controles op onderdelen die elkaar in de weg zitten in het ontwerp en het uiteindelijke gebouw.

Clash Detections zijn een van de grootste voordelen van het werken met BIM.

Waarom Clash Detection?

In de ontwerpfase werken diverse partijen – vaak tegelijk – een onderdeel van het complete gebouwmodel uit. De oplossing van een onderaannemer kan door het werk van een andere onderaannemer lopen: bijvoorbeeld leidingen die door een constructief element lopen. Door de 3D-ontwerpen van alle partijen samen te voegen in een BIM-model kan de BIM-manager controleren of alles past.

Clash Detection voor complexe projecten

Clash Detections voor complexe bouwwerken met gecompliceerde installaties en constructies zijn te arbeidsintensief om met de hand te doen. Er is software op de markt die ‘clashes’ geautomatiseerd opspoort. Dit is natuurlijk ook voor kleinere projecten mogelijk. De bekendste softwarepakketten voor Clash Detection zijn Navisworks, Tekla BIMsight en Solibri.

Starten met Clash Detection

Wilt u ontwerpfouten voorkomen met Clash Detection, maar heeft u nog geen concreet beeld van de mogelijkheden? Wij adviseren u graag meer over Clash Detection met BIM, maar ook over het optimaal werken met Navisworks, Solibri of Solidworks. Wij kunnen dit doen als onderdeel van begeleiding bij BIM processen in een concreet project.

Ook voor algemene presentaties over BIM bent u bij ons aan het juiste adres. Neem direct contact op met de adviseurs van BIMmodelleur en ervaar zelf wat BIM voor uw bedrijf kan betekenen.

Starten met BIM

Wilt u graag werken met BIM, maar heeft u nog geen concreet beeld van de mogelijkheden? Wij adviseren u graag nader over de BIM methodiek, maar ook over het optimaal werken met Autodesk Revit; één van onze specialisaties. Daarnaast begeleidt en ondersteunt BIMmodelleur u bij BIM-processen in een concreet project.

Vul onze intake in als u zo snel mogelijk aan de slag wilt met BIM.

Starten met BIM