Scan to BIM renovatie

Scan to BIM is enorm waardevol bij renovatie en herbestemmingen. Deze projecten hebben vaak te maken met missende of incorrecte tekeningen: wijzigingen uit het verleden zijn bijvoorbeeld niet verwerkt. Met Scan to BIM heeft u een 100% accurate onderlegger voor uw plannen. Bovendien zijn alle maten voor de uitvoering al bij voorbaat bekend.

Herbestemming gaat het beste wanneer de bestaande situatie nauwkeurig en 3D in kaart is gebracht

Scan to BIM-model

Een 3D-laserscan is nog geen BIM-model. Het omzetten van de 3D-meetdata naar een BIM-model is een specialistische klus die veel bouwkundige kennis vereist. Onze BIMmodelleurs hebben naast hun specialisme als 3D-tekenaar ook een brede bouwkundige achtergrond. Deze kennis is nodig omdat het BIM-model meer is dan een 3D-tekening; het is ook de basis voor de planning, calculatie, materiaalstaten en ruimtestaten. Een ander groot voordeel van het gebruik van BIM-modellen is de Clash Detection. Hiermee worden ontwerpfouten vooraf gevonden, in plaats van tijdens de bouw. Een goede Clash Detection vereist een goed opgebouwd model dat de juiste data koppelt aan muren, wanden en leidingen.

Starten met Scan to BIM

Wilt u uw bestaande gebouw omzetten naar een BIM-model met Scan to BIM, maar heeft u nog geen concreet beeld van de mogelijkheden? Wij adviseren u graag nader over de meettechniek, maar ook over het optimaal omzetten naar een bouwkundig model in Autodesk Revit. De pointcloud uit een scan is namelijk nog lang geen BIM-model.

Wij helpen opdrachtgevers graag bij het opstellen van een compleet programma van eisen voor een BIM-project. Bij BIMmodelleur maken wij het werken met BIM graag tastbaar voor u, zodat u in de toekomst ook profiteert van deze werkwijze.