BIM Management - BIM management bij bouw project - BIM modelleur
1001
page-template-default,page,page-id-1001,page-child,parent-pageid-177,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

BIM Management

BIM MANAGEMENT

 

BIM-management speelt in steeds meer projecten een belangrijke rol. In een project met diverse partners is het belangrijk dat iedereen op dezelfde manier zijn informatie aanlevert volgens het juiste BIM-protocol. Ontwerpfouten kunnen hierdoor met clash detection vroegtijdig opgespoord worden. Het is verstandig om een BIM-manager aan te stellen die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de informatiestromen. Deze verantwoordelijkheid zou u bij de architect of aannemer kunnen neerleggen, maar zij leveren ook hun eigen input. Het gevaar bestaat dat een van deze partijen bij een conflict niet onafhankelijk handelt. Daarom stellen wij ons op als onafhankelijke BIM-manager.

 • VOORDELEN VAN SAMENWERKEN MET EEN BIM-MANAGER

  • Reductie van faalkosten
  • Betere samenwerking
  • Verkorting van de bouwtijd
  • Verlaging van de bouwkosten
  • Transparantie van informatie
  • Overzichtelijk BIM-management

 • TAKEN VAN DE BIM-MANAGER

  • Vaststellen van de gebruikersdoelen
  • Verbeteren van de informatiestroom
  • Locatievoorzieningen
  • Clash detection en bundelen van informatie
  • Kwaliteitsbewaking van modellen
  • Opstellen van BIM-protocollen en rapporten

AANSTUREN OP OUTPUT

 

Bij het werken in BIM is de juiste output van groot belang. Men moet precies omschrijven wie, wat, hoe en wanneer moet leveren. Alleen door het beantwoorden van dit soort vragen is het mogelijk om kwalitatief goede modellen te bouwen die consistente informatie opleveren. Deze informatie is ook waardevol na afronding van uw project, bijvoorbeeld voor beheer en onderhoud.

 

“Door precies te omschrijven wie, wat, hoe en wanneer moet leveren, is het mogelijk om goede BIM-modellen te bouwen die consistente informatie opleveren.”

ASPECTMODELLEN EN COÖRDINATIEMODEL VOOR CLASH DETECTION

 

Aspectmodellen en het coördinatiemodel Iedere betrokken partij creëert zijn eigen model. Dit wordt een aspectmodel genoemd. De diverse aspectmodellen worden op een centrale plaats opgeslagen: bijvoorbeeld een document management systeem (DMS). De aspectmodellen worden door de BIM-manager samengevoegd tot een coördinatiemodel. Dit coördinatiemodel gebruikt de BIM-manager voor Clash Detection.

WERKEN MET BIM

 

Wij helpen opdrachtgevers graag bij het opstellen van een compleet programma van eisen voor een BIM-project. Bij BIMmodelleur maken wij het werken met BIM graag tastbaar voor u, zodat u in de toekomst ook profiteert van deze werkwijze.

Ook voor algemene presentaties over BIM bent u bij ons aan het juiste adres. Neem direct contact op met de adviseurs van BIMmodelleur en ervaar zelf wat BIM voor uw bedrijf kan betekenen.

STARTEN MET BIM

 

Wilt u graag werken met BIM, maar heeft u nog geen concreet beeld van de mogelijkheden? Wij adviseren u graag nader over de BIM methodiek, maar ook over het optimaal werken met Autodesk Revit; één van onze specialisaties.

BIM Management

Goede BIM management houdt alle stakeholders en betrokkenen bij elkaar, op een lijn en op de hoogte.

145- Jorik Algra Fotografie_

Tim Gerritsen

BIM Projectcoördinator