Scan to BIM - BIMmodelleur.nl - Alles over BIM
998
page-template-default,page,page-id-998,page-child,parent-pageid-177,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Scan to BIM

SCAN TO BIM RENOVATIE

 

Scan to BIM is enorm waardevol bij renovatie en herbestemmingen. Deze projecten hebben vaak te maken met missende of incorrecte tekeningen: wijzigingen uit het verleden zijn bijvoorbeeld niet verwerkt. Met Scan to BIM heeft u een 100% accurate onderlegger voor uw plannen. Bovendien zijn alle maten voor de uitvoering al bij voorbaat bekend.

SCAN TO BIM-MODEL

 

Een 3D-laserscan is nog geen BIM-model. Het omzetten van de 3D-meetdata naar een BIM-model is een specialistische klus die veel bouwkundige kennis vereist. Onze BIMmodelleurs hebben naast hun specialisme als 3D-tekenaar ook een brede bouwkundige achtergrond. Deze kennis is nodig omdat het BIM-model meer is dan een 3D-tekening; het is ook de basis voor de planning, calculatie, materiaalstaten en ruimtestaten. Een ander groot voordeel van het gebruik van BIM-modellen is de Clash Detection. Hiermee worden ontwerpfouten vooraf gevonden, in plaats van tijdens de bouw. Een goede Clash Detection vereist een goed opgebouwd model dat de juiste data koppelt aan muren, wanden en leidingen.

CLASH DETECTION VOOR COMPLEXE PROJECTEN

 

Clash Detections voor complexe bouwwerken met gecompliceerde installaties en constructies zijn te arbeidsintensief om met de hand te doen. Er is software op de markt die ‘clashes’ geautomatiseerd opspoort. Dit is natuurlijk ook voor kleinere projecten mogelijk. De bekendste softwarepakketten voor Clash Detection zijn Navisworks, Tekla BIMsight en Solibri.

STARTEN MET CLASH DETECTION

Wilt u ontwerpfouten voorkomen met Clash Detection, maar heeft u nog geen concreet beeld van de mogelijkheden? Wij adviseren u graag meer over Clash Detection met BIM, maar ook over het optimaal werken met Navisworks, Solibri of Solidworks. Wij kunnen dit doen als onderdeel van begeleiding bij BIM processen in een concreet project.

Ook voor algemene presentaties over BIM bent u bij ons aan het juiste adres. Neem direct contact op met de adviseurs van BIMmodelleur en ervaar zelf wat BIM voor uw bedrijf kan betekenen.

STARTEN MET BIM

 

Wilt u graag werken met BIM, maar heeft u nog geen concreet beeld van de mogelijkheden? Wij adviseren u graag nader over de BIM methodiek, maar ook over het optimaal werken met Autodesk Revit; één van onze specialisaties. Daarnaast begeleidt en ondersteunt BIMmodelleur u bij BIM-processen in een concreet project.

Pointcloud

Hierboven ziet u een pointcloud die wordt omgezet tot BIM-model

200- Jorik Algra Fotografie_

Andries van Middendorp

Directeur